ΛΥΚΑΙΑ
Κατεβάστε το προγραμμα σε μορφή .pdf
Δελτίο συμμετοχής αθλητών
Όροι συμμετοχής
Αθλοθέτες
Διαγωνισμός ζωγραφικής
Διαγωνισμός φωτογραφίας
Τα Λύκαια σε νέα πορεία

Τα Λύκαια στην σημερινή εποχή μετά από οκτώ συνεχείς Αναβιώσεις και διαδρομή σαράντα ετών αδιάκοπης προσπάθειας από τον συλλογό μας,  συνεχίζουν και στις μέρες μας ακάθεκτα την πορεία τους, για την προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς σε Πανελλαδικό και Παγκόσμιο επίπεδο.

Η πολιτεία μέχρι και σήμερα, δεν θέλησε να συνδράμει και να αποδεχθεί την επίσημη καθιέρωση, με την μόνιμη οικονομική στήριξη φορέα, που θα αποτελείται από εκπρόσωπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, Νομαρχιακού και Δημοτικού επιπέδου, καθώς και του συλλόγου μας, για την αναβίωση των Λυκαίων αγώνων, που αποδεικνύουν τον Διαχρονικό Αρκαδικό πολιτισμό και έδωσαν τα φώτα τους στους υπόλοιπους Έλληνες, διότι είναι δεδομένη η απόδειξη της παλαιότητας των αγώνων, σε σχέση με τους υπόλοιπους αγώνες. Κατά τον Παυσανία είναι  αρχαιότεροι κατά 400 τουλάχιστον χρόνια, των Ολυμπιακών αγώνων.

Ο Σύλλογος μας αναγκάζεται, μετά την λήξη κάθε αναβίωσης των Λυκαίων, να διεξάγει τετραετή αγώνα δρόμου, προκειμένου να προετοιμαστεί και να εξασφαλίσει τους πόρους για την επόμενη διοργάνωση τους, λοιδωρούμενος πολλές φορές από κακόβουλους κριτές, εκλιπαρώντας την στήριξη της πολιτείας για μια διοργάνωση, που προβάλλει παγκόσμια τον πολιτισμό μας, όπως αποδεικνύεται από τον ενδιαφέρον των ξένων Αρχαιολογικών σχολών, που δραστηριοποιούνται αυτή την περίοδο στο Λύκαιο Όρος και των αθλητών που συμμετέχουν στα Λύκαια.. Η Ιστορικότητα και πολιτιστική αξία των Λυκαίων είναι δεδομένη.

Η αναβάθμιση των ΛΥΚΑΙΩΝ είναι θέμα Παναρκαδικό είναι θέμα Πανελλαδικό, και προβάλλει την πολιτιστική κληρονομιά της πατρίδας μας σε παγκόσμιο επίπεδο!

Η περεταίρω όμως ανάπτυξη τους, θα προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο και θα δώσει την δυνατότητα στην ορεινή και μειονεκτική περιοχή του Λυκαίου όρους, για ανασυγκρότηση του κοινωνικού ιστού με την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού, σε μια περιοχή που μαστίζεται από την ερήμωση και την εγκατάλειψη.

Κάτω από αυτές την συνθήκες, ο πολιτιστικός σύλλογος των Ανω Καρυωτών «ΛΥΚΑΙΟΣ ΔΙΑΣ» συνεχίζοντας το κοινωνικό του έργο, στην τελευταία γενική συνέλευση του, με ομόφωνο ψήφισμα αποφάσισε την τροποποίηση του καταστατικού για την διεύρυνση   της βάσης των μελών τους , με εγγραφή νέων μελών τόσο από την Ελλάδα όσο και από τον εξωτερικό, εξελισσόμενος σε φορέα για την διοργάνωση της αναβίωσης των Λυκαίων, με την δημιουργία της ΛΥΚΑΙΑΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ και του μουσείου ΛΥΚΑΙΩΝ ΑΓΩΝΩΝ, σε ιδιόκτητο χώρο πλησίον του Αρχαιολογικού χώρου, στην καρδιά του Λυκαίου όρους.


Για τους παραπάνω λόγους, πρέπει και επιβάλλεται να ενώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, για να αναδείξουμε στην σημερινή εποχή τα Αρκαδικά Πολιτιστικά Ιδεώδη, που εκφράζουν τα ΛΥΚΑΙΑ, από τα οποία και σήμερα διαπνεόμεθα.
Για τα ΛΥΚΑΙΑ κα την μεγάλη αυτή, κοινωνική και Πολιτιστική και Αθλητική κληρονομιά των Αρκάδων, έχουν ειπωθεί πολλά, και θα ειπωθούν ακόμα περισσότερα, δεν παραμένει παρά η έμπρακτη εφαρμογή των υποσχέσεων, από τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας και το δικό σας ενδιαφέρον.

Βοηθώντας την Λύκαια, βοηθάμε την Αρκαδία, βοηθάμε την Ελλάδα!!!